fbpx

Οι προκλήσεις και οι ιδιαιτερότητες της αγοράς δυσκολεύουν το έργο ακόμη και των πιο έμπειρων αναλυτών ώστε να λάβουν τις σωστές επενδυτικές αποφάσεις.

Ο πληθωρισμός φαίνεται να μετριάζεται, με τον ετήσιο ρυθμό να πέφτει στο 5% τον Μάρτιο του 2023, το χαμηλότερο από το καλοκαίρι του 2021, Εκτός αυτού, η αγορά εργασίας παραμένει σθεναρή παρά τις πιέσεις.

Η σθεναρή αγορά εργασίας αποτελεί πρόκληση για την Federal Reserve, η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση του πληθωρισμού. Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον πληθωρισμό, η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια, τα οποία σήμερα κυμαίνονται μεταξύ 5% και 5,25%. Αν και η τελευταία αύξηση των επιτοκίων, που εφαρμόστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, αναμενόταν να είναι η τελευταία για το εγγύς μέλλον, υπάρχουν ανησυχίες ότι η FED μπορεί να δώσει προτεραιότητα στη σύσφιξη της αγοράς εργασίας για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνει τον κίνδυνο να προκαλέσει ύφεση ή άλλη τραπεζική κρίση.

Για τους επενδυτές, η κατάσταση παρουσιάζει μια φυσική κίνηση: στροφή σε «αμυντικές» μετοχές. Το κλασικό αμυντικό παιχνίδι είναι οι μετοχές μερισμάτων, ειδικά οι μετοχές μερισμάτων υψηλής απόδοσης. Με τις αξιόπιστες ροές παθητικού εισοδήματός τους και τις αποδόσεις που ξεπερνούν τον πληθωρισμό, αυτές οι μετοχές προσφέρουν στους επενδυτές πόρους για να αντιμετωπίσουν την καταιγίδα.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μια μετοχή που έλαβε αρκετό ενδιαφέρον από τους επενδυτές της Wall Street το τελευταίο διάστημα.

Kimbell Royalty Partners ($KRP)

Η Kimbell Royalty Partners είναι μια εταιρεία δικαιωμάτων ορυκτών με έδρα το Τέξας, με εκμεταλλεύσεις γης σε πολλές «περιοχές ενδιαφέροντος» σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική. Οι εκμεταλλεύσεις της Kimbell περιλαμβάνουν περισσότερα από 16 εκατομμύρια στρέμματα, σε όλες τις μεγάλες χερσαίες λεκάνες παραγωγής υδρογονανθράκων των ηπειρωτικών ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Permian και Eagle Ford του Τέξας, του Bakken της Βόρειας Ντακότα-Μοντάνα και του Haynesville της Λουιζιάνα.

Η εταιρεία αντλεί τα έσοδά της από τα δικαιώματα παραγωγής για την εξόρυξη υδρογονανθράκων από τις εκτάσεις της και επίσης κατέχει δικαιώματα σε περισσότερα από 124.000 πηγάδια στα εδάφη της. Αυτό το σύνολο περιλαμβάνει περισσότερα από 48.000 πηγάδια ακριβώς στη λεκάνη Permian.

Η Kimbell φροντίζει να διατηρεί ενημερωμένα τα δικαιώματα των ορυκτών της, μέσω τακτικής δραστηριότητας εξαγοράς. Η πιο πρόσφατη τέτοια κίνηση, που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ήταν για αγορά ορυκτών και δικαιωμάτων εκμετάλλευσης 143,1 εκατομμυρίων δολαρίων στο Midland Basin στο Τέξας.

Τα ακίνητα της εταιρείας είχαν, επίσης, ισχυρά κέρδη. Στα πρόσφατα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα για το 1ο τρίμηνο του 2023, η Kimbell ανακοίνωσε συνολικά έσοδα 66,9 εκατομμυρίων δολαρίων, σχεδόν διπλάσια από τα 33,7 εκατομμύρια δολάρια από το προηγούμενο τρίμηνο. Αυτό υποστήριξε ένα EPS (κέρδη ανά μετοχή) 36 σεντς, ξεπερνώντας την πρόβλεψη κατά 19 σεντς.

Μαζί με τα τριμηνιαία αποτελέσματα, η Kimbell ανακοίνωσε και τη διανομή μερίσματος για το πρώτο τρίμηνο, που ορίστηκε στα 35 σεντς ανά κοινή μετοχή. Αυτό καλύφθηκε πλήρως από το EPS και αντιπροσώπευε το 75% των μετρητών που ήταν διαθέσιμα για διανομή.

Το μέρισμα των 35 σεντς διαμορφώνεται σε ετήσια βάση σε $1,40 ανά μετοχή και δίνει απόδοση 9%!

Αναλύοντας αυτή τη μετοχή για την RBC Capital, ο αναλυτής 5 αστέρων TJ Schultz έχει μια αισιόδοξη άποψη, βασισμένη εν μέρει στην ικανότητα της Kimbell να οδηγεί την ανάπτυξη μέσω της εξαγοράς – και τις δυνατότητές της για αύξηση της μερισματικής απόδοσης.

«Το συμπαγές EBITDA θα είναι υποστηρικτικό βραχυπρόθεσμα. Η KRP έχει πραγματοποιήσει πρόσφατα συναλλαγές ανάπτυξης, γεγονός που βοηθά στην καλύτερη εξισορρόπηση του μείγματος πετρελαίου/φυσικού αερίου της καθώς αυξάνεται η παραγωγική βάση (~54% μεταπωλήσεις φυσικού αερίου). Στο τρέχον επίπεδο τιμών RBC, πιστεύουμε ότι η KRP προσφέρει τη δυνατότητα για προθεσμιακή απόδοση >10% (με αναλογία πληρωμής 75%) και θεωρούμε εποικοδομητική τη σχετική έκπτωση αποτίμησης έναντι των πλησιέστερων ομότιμων δικαιωμάτων εκμετάλλευσης», έγραψε ο Schultz.

Κοιτάζοντας το μέλλον, ο Schultz βαθμολογεί τη μετοχή της KRP με υπεραπόδοση (δηλαδή Αγορά) και ο στόχος τιμής των $24 συνεπάγεται με κέρδος ενός έτους 52% για τη μετοχή. Με βάση την τρέχουσα μερισματική απόδοση και την αναμενόμενη ανατίμηση της τιμής, η μετοχή έχει 61% συνολικής απόδοσης.

Συνολικά, η KRP λαμβάνει μια αξιολόγηση ισχυρής αγοράς από τη συναίνεση των αναλυτών, με βάση 6 ομόφωνα θετικές πρόσφατες κριτικές. Ο μέσος στόχος τιμής είναι $21,50, υποδηλώνοντας ανατίμηση της μετοχής κατά 36% από την τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης των $15,78, με το χρονικό πλαίσιο ενός έτους.

 Διαβάστε επίσης: Οι βλέψεις του Warren Buffett για μια αγορά εκτός Αμερικής

Write A Comment

Θα ήθελες να λαμβάνεις ενημερώσεις για τα stocks & crypto νέα της ημέρας; ΝΑΙ! Όχι