fbpx

Το Bitcoin παρουσιάζει αισθητή αύξηση από την αρχή του 2023, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει η κρίση στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ και από την άλλη η Fed φαίνεται πως φτάνει προς το τέλος της πολιτικής της αύξησης των επιτοκίων. Τι σημαίνουν όλα αυτά για την πορεία του Bitcoin στο άμεσο και μακροπρόθεσμο μέλλον;

Η εταιρεία ανάλυσης της αγοράς κρυπτονομισμάτων, CryptoQuant, παραχώρησε συνέντευξη στο CryptoPotato, κατά τη διάρκεια του Consensus 2023 και εκεί κατέθεσε τα δικά της συμπεράσματα σχετικά με την τιμή του Bitcoin, συμπεριλαμβανομένης της θέσης στην οποία βρίσκεται στον τρέχοντα τετραετή κύκλο του, της συσχέτισής του με τον χρυσό και του ρόλου του κατά τη διάρκεια της τρέχουσας τραπεζικής κρίσης στις ΗΠΑ.

Αισιόδοξο το μέλλον για το Bitcoin

Σε ερώτηση για το κατά πόσο έχει επιστρέψει σε αγορά Bull Market το Bitcoin, ο επικεφαλής του τμήματος BD & Στρατηγικής της CryptoQuant, Benjamin Brannan, ανέφερε πως φαίνεται να έχει εξέλθει από το bear market.

Αν και ξεκαθάρισε πως οι διορθώσεις στην τιμή του Bitcoin πάντα θα υπάρχουν, απεκάλυψε ότι εξέλαβε ενδιαφέρον από θεσμικούς πελάτες για να επενδύσουν τόσο στο BTC όσο και σε άλλα κρυπτονομίσματα, κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2023.

«Αυτά προέρχονται από συνομιλίες που έχω κάνει κυρίως με άτομα που χειρίζονται θεσμικά κεφάλαια και από άτομα που συγκεντρώνουν βασικούς πόρους, οι οποίοι έχουν λάβει τέτοια πληροφόρηση από ιδρύματα και άτομα υψηλής καθαρής αξίας», είπε ο Brannan.

Ο Brannan πρόσθεσε ότι τα ιδρύματα περιμένουν το δεύτερο εξάμηνο του έτους για επιβεβαίωση ότι το Bitcoin έχει βγει από τo bear market, κάτι που μέχρι στιγμής «φαίνεται ότι συμβαίνει».

Bitcoin και χρυσός

Το Bitcoin διαπραγματευόταν στις $16.500 στην αρχή του έτους και ανέβηκε γρήγορα στις $27.000 ως απάντηση στην τραπεζική κρίση των ΗΠΑ, η οποία οδήγησε τράπεζες όπως η Silicon Valley Bank, η Silvergate, η First Republic και άλλα τραπεζικά ιδρύματα να χρεοκοπήσουν.

Επιπλέον, το γεγονός αυτό συνέπεσε με την πτώση της συσχέτισης του Bitcoin με τις μετοχές τεχνολογίας (Nasdaq) και μια αυξανόμενη συσχέτισή του με τον χρυσό. Αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα εμφανές στη νέα ανθεκτικότητα που επιδεικνύει το Bitcoin στις αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, οι οποίες έπληξαν τις μετοχές και τα κρυπτονομίσματα κατά την περσινή χρονιά.

Ο Branaan υποστήριξε πως η στροφή προς το Bitcoin αποτέλεσε ένα σημάδι ότι η αγορά, τουλάχιστον προς το παρόν, το θεωρεί ως ένα ασφαλές καταφύγιο. Μάλιστα, μακροπρόθεσμα προέβλεψε ότι θα συμπεριφερθεί σαν ένα μείγμα μετοχών και χρυσού.

Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Cryptoquant, Ho Chan Chung, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Bitcoin θεωρείται ως ένα εμπόρευμα που αποδίδει καλά όταν το σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, ενώ πρόσθεσε πως, σε αντίθεση με άλλα κρυπτονομίσματα, οι ρυθμιστικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες συμφωνούν ότι είναι ένα εμπόρευμα.

Ο τετραετής κύκλος της αγοράς

Το Bitcoin είναι γνωστό ότι κινείται κυκλικά μεταξύ των αγορών bull και bear, κάθε τέσσερα χρόνια, με βάση το χρονοδιάγραμμα έκδοσης νέων νομισμάτων, το οποίο μειώνει τον ρυθμό πληθωρισμού του. Ενώ το γενικό μοτίβο είναι προβλέψιμο, το να εντοπίσουμε τον ακριβή χρονισμό των υψηλών ρεκόρ και του κάθε πάτου της αγοράς κρυπτονομισμάτων, μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Προβλέψεις Τιμών

Όταν ρωτήθηκαν σχετικά με τις προβλέψεις τιμών για το εγγύς μέλλον, τόσο ο Brannan όσο και ο Chung συμφώνησαν ότι το Bitcoin πιθανότατα δεν θα πέσει ξανά στα χαμηλά του των $16.000:

«Εάν δεν υπάρχουν γεγονότα «μαύρου κύκνου», όπως η Ρωσία να ανατινάξει ένα πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία ή το Binance να ανατιναχθεί… τότε θα πρέπει να είμαστε αρκετά σταθεροί όσον αφορά την επίτευξη του πάτου τιμών», είπε ο Chung.

Επιπλέον, ο Chung πρόσθεσε ότι το Bitcoin μπορεί ακόμη και να ξεπεράσει το προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών του έως το 2ο τρίμηνο του 2024, ακριβώς τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Halving.

Μακροπρόθεσμα, ο Brannan τόνισε ότι το Bitcoin θα μπορούσε ρεαλιστικά να φτάσει το ένα εκατομμύριο δολάρια μέχρι το έτος 2030. Ακόμη και η αυστηρότερη κανονιστική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να χρησιμεύσει προς όφελος του κορυφαίου ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου, σύμφωνα πάντα με την άποψή του.

«Νομίζω ότι το Bitcoin είναι δύσκολο να ρυθμιστεί, σε σύγκριση με τα «crypto». Νομίζω ότι μπορεί να ωφεληθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: Επιλογή για αντιστάθμιση το Bitcoin, σύμφωνα με το Bloomberg

Write A Comment

Θα ήθελες να λαμβάνεις ενημερώσεις για τα stocks & crypto νέα της ημέρας; ΝΑΙ! Όχι